مشاوره برای ساخت اسپیکر باکیفیت

babak_9

کاربر فعال بازارچه
پسندها
102
سابقه بازارچه
59
سلام
دوستان مدتی هست وسوسه شدم یه اسپیکر خوب بسازم . اگر ضبط های چند طبقه قدیم سونی و کنوود و پایونیر و تکنیک و ..... قدیم رو کسی تجربه کرده باشه واقعا کیفیت صدا و کریستالی خوبی داشتن . مشکل من اینه که اینا 2 کانال هستن و بعدی این که خیلی قیمتهای بالایی پیدا کردن حدود 10 تا 25 میلیون هزینه داره . برای موزیک بهترین کار 2.1 کانال هست که همه جوره باهاش حال کرد . یه ادیفایر C2 دارم که میتونم از سابش استفاده کنم و نیاز به باند و ماژول آمپلی باکیفیت و آداپتور دارم ( استفاده فقط AUX )
برای آمپلی . موندم کدوم آمپلی به درد کار من میخوره و کیفیت مدنظرم رو بهم میده و 2.1 کانال باشه . برای باندها هم موندم از باندهای ضبط های قدیمی پاناسونیک سری VK یا سونی ها استفاده کنم یا باندهای ماشینی . ممنون میشم اگر کسی اطلاعات داره یه کمکی بکنه که بتونم بهترین انتخاب رو داشته باشم
اینم بگم نیاز به قدرت بالا ندارم بیشتر کیفیت برام مهمه و بس . درحد 100 وات RMS هم نیاز منو کامل برطرف میکنه یا حتی کمتر
یادم رفت بگم MDF کار هستم و برای ساختن باکس باندها هیچ مشکلی ندارم و راحت میتونم خودم بسازم

Rainman1061

کاربر عضو
پسندها
2
سلام
سقف بودجه چقدره؟

Rainman1061

کاربر عضو
پسندها
2
بودجه کمه برای صدای خوب گرفتن.
اگه مقداری بیشتر هزینه کنید میشه یک جفت ووفر Sb Acoustics و یک جفت توییتر خرید و خودتون براش باکس بسازید.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: babak_9

babak_9

کاربر فعال بازارچه
پسندها
102
سابقه بازارچه
59
اگر بخوام از باند ضبط های قدیمی مثل سونی و پاناسونیک استفاده کنم نمیتونه راضی کننده باشه

Rainman1061

کاربر عضو
پسندها
2
بستگی به سطح انتظارات شما داره.
کلا سطح پایینتره.
اگه مشخصات ووفرشون رو بفرستید میگم خدمتتون.

• Like

babak_9

کاربر فعال بازارچه
پسندها
102
سابقه بازارچه
59
من یه edifire c2 دارم که میتونم از سابش استفاده کنم و مثلا یه ضبط قدیمی مثلا مدل panasonic vk750 استفاده کنم که 3vay هستن . برای ماژول آمپلی هم فعلا انتخابی ندارم فقط میدونم کلاس d کیفیت های بدی نداره
edifier_speaker_and_woofer_1580557570_f707d6ff_progressive.jpgmuzykalnyy-tsentr-panasonic-sc-vk750-1-9041807.jpg

Rainman1061

کاربر عضو
پسندها
2
اگه در این سطح از صدا بخواید کارکنید میشه از ووفرهای پاناسونیک استفاده کرد.
منتها باید براشون کراس آور ساخت و یه باکس استاندارد.
برای آمپ هم خیلی کارا میشه کرد و اول باید بدونیم که مشخصات ووفرها چیه؟میتونید بازکنید و مشخصاتشون رو بفرستید.

essi67

کاربر عضو
پسندها
9
سابقه بازارچه
23
من یه edifire c2 دارم که میتونم از سابش استفاده کنم و مثلا یه ضبط قدیمی مثلا مدل panasonic vk750 استفاده کنم که 3vay هستن . برای ماژول آمپلی هم فعلا انتخابی ندارم فقط میدونم کلاس d کیفیت های بدی نداره
مشاهده فایل‌پیوست 29566مشاهده فایل‌پیوست 29567
سلام. انشالا که در ساختش موفق باشی. من ده پونزده سال پیش یک سیستم 5.1 برای کامپیوتر ساختم. بودجه به شدت محدود بود ولی نتیجه برای خودم راضی کننده بود و اونزمان بازی با صدای 5.1 انجام میدادم 😅. هنوزم هیجانی که بوجود میاورد رو‌ یادم میاد وسوسه میشم یکی دیگه بخرم یا درست کنم.
البته شما 2.1 برای موسیقی میخواین و بحث کاملا متفاوته.فقط یک سوال شما که میخوای 2.1 بسازی یا شایدم الان ساختی ، همین پخش ادیفایر که داری جوابگو کارت نیست و از کیفیتش راضی نیستی؟

amirafshar

کاربر عضو
پسندها
52
سابقه بازارچه
9
سلام چه جالب
چند روز پیش پدرم یهو بهم گفت دیوار ببینم یه ضبط کاست خور بگیرم
جدی نگرفتم تو ده دقیقه با 3 نفر صحبت کرد رسید به یه پاناسونیک sc-ak18
یهو قرار گذاشت رفت همون لحظه گرفت ازش 1600 گذاشته بود 1 میلیون گرفت متاسفانه بانداش فوم دورش پاره شده بود
سی دی هم نمیخوند
ضبط باز کردیم خیلی تمیز بود اصلا خاک نداشت تعجب کردیم
لنز سی دی پاک کردیم سی دی درست شد و بقیه چیزا کامل سالم
4 تومن هم دادیم فوم باندا عوض کردیم
تست گرفتیم صدای خوبی واقعا داشت لذت بخش کیفیتی
دو تا باند pioneer a p710 hifi هم از قدیم داشتیم اونا هم فومش به شدت پاره شد بود و یکی از تویتر هاش نمیخوند اونا هم 900 تومن دادیم جفتش تعمیر
هم باند های ak18 هم p710 جفتش 6 اهم
4 اسپیکر سری کردم میشد 12 اهم بعد موازی کردم که بشه 6 اهم متاسفانه جواب نداد
همون سری وصل کردم 12 اهم
صدا کم هست ولی به شدت کیفیتی و لذت بخش اصلا روح آدم نوازش میده
خلاصه سرتون درد نیارم با 2 میلیون از ضبط های قدیم یه صدای دلنشین به دست آوردیم
حالا داشتم چرخ میزدم به این رسیدم
یه ماژول آمپیلی که بلوتوث هم داره
داشتم به این فکر میکردم تو دیوار دنبال باند کیفیتی بگردید که دستگاهشون آسیب دیده خیلیاشون با تخفیف قیمت خوب میتونید بخرید بعد این ماژول راه بندازید فکر کنم بتونید صدای خوبی بگیرید

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: essi67

babak_9

کاربر فعال بازارچه
پسندها
102
سابقه بازارچه
59
سلام. انشالا که در ساختش موفق باشی. من ده پونزده سال پیش یک سیستم 5.1 برای کامپیوتر ساختم. بودجه به شدت محدود بود ولی نتیجه برای خودم راضی کننده بود و اونزمان بازی با صدای 5.1 انجام میدادم 😅. هنوزم هیجانی که بوجود میاورد رو‌ یادم میاد وسوسه میشم یکی دیگه بخرم یا درست کنم.
البته شما 2.1 برای موسیقی میخواین و بحث کاملا متفاوته.فقط یک سوال شما که میخوای 2.1 بسازی یا شایدم الان ساختی ، همین پخش ادیفایر که داری جوابگو کارت نیست و از کیفیتش راضی نیستی؟
صدای ادیفایر c2 نسبت به قیمتی که داره بدنیست ولی برای من راضی کننده نیست . همونطور که گفتم شفافیت و کریستالی بودن صدا برام اهمیت بیشتری داره . برای ترکیب ساب c2 و باندهای سری vk هم منصرف شدم . خیلی منطقی نیست

سلام چه جالب
چند روز پیش پدرم یهو بهم گفت دیوار ببینم یه ضبط کاست خور بگیرم
جدی نگرفتم تو ده دقیقه با 3 نفر صحبت کرد رسید به یه پاناسونیک sc-ak18
یهو قرار گذاشت رفت همون لحظه گرفت ازش 1600 گذاشته بود 1 میلیون گرفت متاسفانه بانداش فوم دورش پاره شده بود
سی دی هم نمیخوند
ضبط باز کردیم خیلی تمیز بود اصلا خاک نداشت تعجب کردیم
لنز سی دی پاک کردیم سی دی درست شد و بقیه چیزا کامل سالم
4 تومن هم دادیم فوم باندا عوض کردیم
تست گرفتیم صدای خوبی واقعا داشت لذت بخش کیفیتی
عزیز ak18 که واقعا چیزی نداره . اگر برای موسیقی میخواید سعی کنید سیستم 2.1 ردیف کنید . من فعلا یه خورده درگیرم ولی در آینده حتما این کارو میکنم . اون آمپلی که معرفی هم کردید درسته کلاس ab هست ولی اگر خودتون لحیم کاری بلد باشید راحت میتونید بسازید . و نیاز به یه آمپ دارید که خروجی سوا برای ساب ووفر داشته باشه . البته میتونید دو کاناله استفاده کنید ولی باید باندهای 3way درست کنید که هر باند ترکیب میشه از ساب و مید و تیوتر .
من خودم قصد دارم یه ساب اکتیو بسازم و دو تا باند 3way که ترکیب بشه از مید و تیوتر و سوپر تیوتر که اون چیزی که میخوام رو بهم بده
نمیدونم شاید کسی حرفم رو قبول نکنه ولی 60 درصد کیفیت صدا برای آمپ هست و 40 درصد مربوط به باند میشه . به خاطر همین بتونم یه آمپ قدیمی ژاپنی پیدا کنم که خوش قیمت باشه سعی میکنم از اونا استفاده کنم .

amirafshar

کاربر عضو
پسندها
52
سابقه بازارچه
9
صدای ادیفایر c2 نسبت به قیمتی که داره بدنیست ولی برای من راضی کننده نیست . همونطور که گفتم شفافیت و کریستالی بودن صدا برام اهمیت بیشتری داره . برای ترکیب ساب c2 و باندهای سری vk هم منصرف شدم . خیلی منطقی نیست

عزیز ak18 که واقعا چیزی نداره . اگر برای موسیقی میخواید سعی کنید سیستم 2.1 ردیف کنید . من فعلا یه خورده درگیرم ولی در آینده حتما این کارو میکنم . اون آمپلی که معرفی هم کردید درسته کلاس ab هست ولی اگر خودتون لحیم کاری بلد باشید راحت میتونید بسازید . و نیاز به یه آمپ دارید که خروجی سوا برای ساب ووفر داشته باشه . البته میتونید دو کاناله استفاده کنید ولی باید باندهای 3way درست کنید که هر باند ترکیب میشه از ساب و مید و تیوتر .
من خودم قصد دارم یه ساب اکتیو بسازم و دو تا باند 3way که ترکیب بشه از مید و تیوتر و سوپر تیوتر که اون چیزی که میخوام رو بهم بده
نمیدونم شاید کسی حرفم رو قبول نکنه ولی 60 درصد کیفیت صدا برای آمپ هست و 40 درصد مربوط به باند میشه . به خاطر همین بتونم یه آمپ قدیمی ژاپنی پیدا کنم که خوش قیمت باشه سعی میکنم از اونا استفاده کنم .
من کرم صدا دارم عاشق صدا هستم
حتما ما رو در جریان بزار
ببین چیکار میکنی خوب شد منم همون کار بکنم

nima_00989166

کاربر فعال بازارچه
پسندها
147
سابقه بازارچه
40
من خودمم عشقم فقط کیفیت صدا و تفیکیک صداست..
نهایتا بعد از کلی بررسی حالت های مخلتف.. حتی سیستم های صوتی کلکسیونی..
همینجا تاپیک زدم و یکی از بچه ها اسپیکر Harman Kardon SoundSticks 4 رو بهم معرفی کرد...
قیمتش بالاست حدود 20 میلیونه..با اینکه بودجه مد نظرم حداکثر 4 تومن بود.. ولی روانیش شدم.. هرطور شده میخوام قسطی بخرمش..

essi67

کاربر عضو
پسندها
9
سابقه بازارچه
23

داداش پس مشخصه خیلی سخت پسندی.
کارت خیلی سخت میشه . چون هر کدوم از قسمت هایی که میسازین پیچیدگی خاصی داره‌ . شاید تجربه و اطلاعات شما بیشتر باشه ولی من هم به نوبه خودم چیزی که اطلاعات دارم رو به اشتراک میزارم شاید به درتون بخوره.
حرفتون در موردکیفیت درسته ولی عوامل دیگه هم هست. کیفیت اتصالات و جنس خازن ها و المان های بکار رفته شده در مدار، تغذیه مناسب و باکس اسپیکر ها بخصوص در ساب ووفر همه بخشی از کیفیت رو تعیین میکنن.
نکاتی که به نظرم میشه با رعایت کردنش به کیفیت صدای بالاتر برسین و به ذهنم میرسه رو باهاتون به اشتراک میزارم.
منبع تغذیه رو غیر سوئیچینگ انتخاب کنید که میزان نویز به حداقل برسه و آمپر خروجی رو‌ کمی بیشتر از مقدار مورد نیاز در نظر بگیرین‌ . به قولی صدا روبهتر نمیکنه ولی باعث میشه بقیه قسمت ها به بهترین شکل ممکن کار کنن. و از افت کیفیت جلوگیری میکنه.
قسمت های سیگنال ضعیف رو سعی کنید یکپارچه در نظر بگیرید و اگر واقعا میخواین تفکیک صدا به بهترین شکل انجام بشه از کراس اور های اکتیو استفاده کنید . یعنی قبل از تقویت کننده ،سیگنال ها جدا بشه و بعد تقویت بشه‌. اگر کراس اوور اکتیو نمیخواین بزارین یا به صرفه نیست براتون از کراس اور های پسوی با کیفیت بالا استفاده کنید. قطعا کراس اوور اکتیو پیچیدگی بیشتری ایجاد میکنه و شاید واقعا به دردسرش نمی ارزه. ( تو طراحی اسپیکر ها میبینید حتی سوکت ها رو هم یکپارچه روی یرد میزنن تا سیم کشی اضافه نداشته باشن و نویز کمتری داشته باشن)

ساب اکتیو نمیدونم دقیقا منظورتون چیه ( میدونم ساب اکتیو چیه ولی چیزی من تو ذهنم هست با چیزی که شما منظورتون بپده شاید متفاوت باشه)ولی چون باعث خارج شدن سیستم از یکپارچگی میشه رو به نظرم فیلتر پایین گذر اولیه و تقویت کننده ساب رو با بقیه مدار یکپارچه کنید که نویز به حداقل برسه و رو طراحی باکس ساب ووفر تمرکز کنید.برای ساب نمیدونم چقدر اطلاعات دارین ولی حتما بر اساس دهانه ساب ووفرتون لیتراژ باکس ، دهانه پورت خروجی هوا و طول پورت رو‌محاسبه کنید که حداکثر شفافیت صدا رو داشته باشین.
بلندگو ها رو حدودا دو برابر توان امپ در نظر بگیرین که در بالاترین حد صدا هم کم نیار

یکم رعایت همه موارد سخته. و واقعا از حوصله خارج میشه. از یک طرف طراحی ، مونتاژ و تولید برد تقویت کننده اگر دستی باشه هم مشکلات خودش رو داره .
راستش رو بخواین به نظرم این همه وقت و انرژی بزارین باز هم مواردی هست که ممکنه از دست ادم در بره و کیفیتی که میخوایم نرسین. اگر هدف فقط کیفیت صدای بالاست بهتره اسپیکر یا ساندبار رده بالا سونی یا لاجیتک یا جی بی ال یا یاماها بگیرین ولی اگر هدف ماجراجوییه، کیفیت و نتیجه نهایی ممکنه باز هم به یک اسپیکر رده بالا نرسه. اگر میخواین ماجراجویی و تجربه کسب کنید به نظرم بهترین و سریع ترین راه استفاده از یک ماژول تقویت کننده صوتی ۲.۱ با توان متوسط ولی با کیفیت هست . (معمولاً پخش های قدیمی توان بالا از امپلی فایر های سری sdk استفاده میکردن. میتونید ماژول های آماده بگیرین که از این ای سی استفاده کرد. چون پخش قدیمی در هر صورت قطعات مثل خازن ها بعد چندین سال استفاده ممکنه کیفیت اولیه خودشون رو از دست داده باشن ،این رو هم در نظر بگیرین مثلا یک امپ مثلا ۱۰۰ وات داشته باشید حداقل باند هم که ۱۰۰ باشه بگیرین هزینش بسیار بالا میشه. چون گفتین بیشتر کیفیت مد نظرتون هست زیاد سمت وات بالا نرین در حد ۲۰ الی ۳۰ وات به نظرم ادم رو ارضا میکنه)
اگر از ماژول های ۲.۱ استفاده کنید خروجی ساب که مشخصه و باید رو طراحی باکس ساب ووفر هزینه کنید و زمان بزارید . دوتا کراس اوور پسیو ولی با کیفیت بالا هم برای خروجی راست چپ بزارین که بهترین تفکیک صدا رو داشته باشید.
امیدوارم مفید بوده باشه. اگر هم در حد مقدماتی بود پیشنهاداتم که به بزرگی خودتون من راهنمایی کنید . ودر جریان کارتون بزارین مارو تا بیشتر یاد بگیریم

• Like

babak_9

کاربر فعال بازارچه
پسندها
102
سابقه بازارچه
59
داداش پس مشخصه خیلی سخت پسندی.
کارت خیلی سخت میشه . چون هر کدوم از قسمت هایی که میسازین پیچیدگی خاصی داره‌ . شاید تجربه و اطلاعات شما بیشتر باشه ولی من هم به نوبه خودم چیزی که اطلاعات دارم رو به اشتراک میزارم شاید به درتون بخوره.
حرفتون در موردکیفیت درسته ولی عوامل دیگه هم هست. کیفیت اتصالات و جنس خازن ها و المان های بکار رفته شده در مدار، تغذیه مناسب و باکس اسپیکر ها بخصوص در ساب ووفر همه بخشی از کیفیت رو تعیین میکنن.
نکاتی که به نظرم میشه با رعایت کردنش به کیفیت صدای بالاتر برسین و به ذهنم میرسه رو باهاتون به اشتراک میزارم.
منبع تغذیه رو غیر سوئیچینگ انتخاب کنید که میزان نویز به حداقل برسه و آمپر خروجی رو‌ کمی بیشتر از مقدار مورد نیاز در نظر بگیرین‌ . به قولی صدا روبهتر نمیکنه ولی باعث میشه بقیه قسمت ها به بهترین شکل ممکن کار کنن. و از افت کیفیت جلوگیری میکنه.
قسمت های سیگنال ضعیف رو سعی کنید یکپارچه در نظر بگیرید و اگر واقعا میخواین تفکیک صدا به بهترین شکل انجام بشه از کراس اور های اکتیو استفاده کنید . یعنی قبل از تقویت کننده ،سیگنال ها جدا بشه و بعد تقویت بشه‌. اگر کراس اوور اکتیو نمیخواین بزارین یا به صرفه نیست براتون از کراس اور های پسوی با کیفیت بالا استفاده کنید. قطعا کراس اوور اکتیو پیچیدگی بیشتری ایجاد میکنه و شاید واقعا به دردسرش نمی ارزه. ( تو طراحی اسپیکر ها میبینید حتی سوکت ها رو هم یکپارچه روی یرد میزنن تا سیم کشی اضافه نداشته باشن و نویز کمتری داشته باشن)
سلام . معلومه که اطلاعات خیلی بالایی داری . چون دقیقا همه مواردی که فرمودید کاملا درسته . فرق آمپ های قدیمی ژاپنی با اینایی که الان تو بازار هست همینه . آمپلی های قدیمی تا 30 کیلو وزن دارن و همه از خازنهای بسیار باکیفیت ژاپنی استفاده شده که بسیار کیفیت بالایی دارن . بدیش اینه که اگر به موردی بخورن بعید میدونم بشه قطعاتشون رو تو ایران پیدا کرد ولی بازم به ریسکش می ارزه
برای باند هم حتما از کراس آور استفاده میکنم . به نظرم تو رنج 10 تومن بشه یه سیستم صوتی بدرد بخوری درست کرد . حتی شکل باکس و خروجی هوای باکس باندها هم تاثیر خیلی زیادی روی صدا داره که خوشبختانه تو یوتیوب افرادی هستن از بلاد کفر :D که خیلی خوب این مساله رو توضیح دادن و میشه ازشون استفاده کرد

• Like

amirafshar

کاربر عضو
پسندها
52
سابقه بازارچه
9
سلام . معلومه که اطلاعات خیلی بالایی داری . چون دقیقا همه مواردی که فرمودید کاملا درسته . فرق آمپ های قدیمی ژاپنی با اینایی که الان تو بازار هست همینه . آمپلی های قدیمی تا 30 کیلو وزن دارن و همه از خازنهای بسیار باکیفیت ژاپنی استفاده شده که بسیار کیفیت بالایی دارن . بدیش اینه که اگر به موردی بخورن بعید میدونم بشه قطعاتشون رو تو ایران پیدا کرد ولی بازم به ریسکش می ارزه
برای باند هم حتما از کراس آور استفاده میکنم . به نظرم تو رنج 10 تومن بشه یه سیستم صوتی بدرد بخوری درست کرد . حتی شکل باکس و خروجی هوای باکس باندها هم تاثیر خیلی زیادی روی صدا داره که خوشبختانه تو یوتیوب افرادی هستن از بلاد کفر :D که خیلی خوب این مساله رو توضیح دادن و میشه ازشون استفاده کرد
بعید میدونم بشه رنج 10 تو سیستم صوتی ماشین کاری کرد
یه جی بی ال 1000 میشه 3 میلیون کارکرده
یه جفت میدرنج خوب کارکرده حداقل 5 میلیون
8 میلیون تا اینجا شد
لعنتی خیلی سخته

آخرین ویرایش:
  • Like

essi67

کاربر عضو
پسندها
9
سابقه بازارچه
23
بعید میدونم بشه رنج 10 تو سیستم صوتی کاری کرد
یه جی بی ال 1000 میشه 3 میلیون کارکرده
یه جفت میدرنج خوب کارکرده حداقل 5 میلیون
8 میلیون تا اینجا شد
لعنتی خیلی سخته
به نظرم میشه. البته اگر برای قدرت بالا بخواین نه نمیشه. ولی برای یک‌سیستم خونگی میشه با همون حول و حوش یه چیز خوب بست چون دیگه سیستم خیلی قوی نمیخواد و تمرکز رویه کیفیت و تفکیک صداست. الان اسپیکر های کامپیوتری وات بالا نیستن نهایتا بیست سی واتن. ولی سیستم های ماشین توان بالان و قیمتون بسیار فضایی.
مخلصیم ( ناسلامتی زمانی که ۵.۱ مد نبود سیستم ۵.۱ درست کردیم برای خودمون 😁 ) شما هم مشخصه با اطلاعات و تحقیق داری پیش میری.
واسه امپلی فایر به نظرم همون سمت قدیمیا نری بهتره ( در اخر دیدی هیچ‌امپلی فایری راضیت نمیکنه یک امپلی فایر کلاس a با ترانزیستور های قابلمه ای بساز 😁)
چندتا پیشنهاد میخواستم بدم برای انجام این پروژت.
چند بخش تقسیم کن و تو چند مرحله مجزا انجام بده. چون بعضی از قسمت ها نیاز به ازمون خطا هست. مثلا بیا اول کاری که از دستت برمیاد رو انجام بده. برای باند های جانبی یک‌ باکس که خودت میتونی درست کنی و بلندگوهاش رو تهیه کن تو توانی که میخوای کار کنی و یک‌کراس اور هم بگیر. باکس رو درست کن و با همین امپلی فایر هاییی که داری تست کن با کراس اور .ببین نتیجه برات رضایت بخشه بعد مثلابرو سراغ ساب یا امپلی فایر
ممکنه هم تو یک‌مرحله ببینی نتیجه که میخواستی گرفتی نیاز نیست بیشتر وقت و هزینه کنی با وسایل موجود جمع کنی سیستم رو.
انشالا که موفق میشی و مارو در جریان مراحل انجام کارت قرار بده

amirafshar

کاربر عضو
پسندها
52
سابقه بازارچه
9
به نظرم میشه. البته اگر برای قدرت بالا بخواین نه نمیشه. ولی برای یک‌سیستم خونگی میشه با همون حول و حوش یه چیز خوب بست چون دیگه سیستم خیلی قوی نمیخواد و تمرکز رویه کیفیت و تفکیک صداست. الان اسپیکر های کامپیوتری وات بالا نیستن نهایتا بیست سی واتن. ولی سیستم های ماشین توان بالان و قیمتون بسیار فضایی.
میدونی چیه مشکل همون بحث کیفیت وقتی اسم کیفیت میاد یعنی پول پول پول خیلی خیلی زیاد :))
یه اسپیکر برای 20 ساله پیش تو کشورا دیگه نگاهش هم نمیکنن حالا ایران طرف میگه این علاوه بر اینکه کیفیتیه کمیاب هم هست عطیقه هم هست 🤣

Acola

کاربر فعال بازارچه
پسندها
106
سابقه بازارچه
47
سلام به همگی
بحث شیرینی راه انداختین، دهنمون آب افتاد:)
-تقویت کننده کلاس A بهترین انتقال صدا، کم ترین اعوجاج (یعنی کمترین تغییر فاز ورودی به خروجی) جریان سکون کم (که باعث میشه نویز کمتر باشه) بهره وری کم! یعنی بیشتر در پیش تقویت کننده ها استفاده میشه مثل تقویت میکروفن و.. هزینه بیشتر در توان های بالا. معمولا با ترانزیستور های خیلی با کیفیت ساخته میشن.

-تقویت کننده کلاس B جریان سکون بالا نسبت به کلاس A و قاعدتا نویز خواهید داشت و مثلا تو این تقویت کننده ها زیر 10% طبیعی هست. جریان سکون حدود 50 الی 200 میلی آمپر بسته به توان آمپ. معمولا با آی سی های سری TDA و.. گاهی STK تو بازار هستن.

- کلاس AB که ترکیبی از دوتای بالایی هست. معمولا با آی سی های سری TDA و.. گاهی STK تو بازار هستن.

- کلاس D این تقویت کننده تکنولوژی سویپینگ استفاده میکنه و بازدهی بالای 90% داره، نسبت به کلاس B مثلا کمتر داغ میکنه! بیشتر برای راه اندازی ووفر در توان بالا استفاده میشن. معمولا هم با ماسفت ها درست میشن.

تئوری های بالا رو خیلی یادم نیست! منتها عملی به شدت کار کردم و علاقه داشتم. از طراحی باکس تا انواع آمپ. آخریش تعمیر آمپی بود که برای خواهر درست کردم همین دیشب!

توان رو بر اساس اندازه اتاق و.. سر و صدای محیط در نظر بگیرید و برای خونه بنظرم بین 50 الی 100 اوکیه.
بر اساس تجربه 10، 15 ساله قدیمم عرض میکنم، وقت رو برای طراحی باکس تلف نکنید! تو بازار دنبال بلندگو های ضبط های قدیمی مخصوصا سونی بگردید. این بلندگوها کاملا محاسبات آکوستیک شون با فرمول درست طراحی شده. سر درد نیارم! چند مثال ساده میزنم. مثلا اگر دارید vented box باکس می سازید یعنی جعبه بلندگوهایی که یه سوراخ تعبیه میکنن با یک لوله(یا چوب رو بگون های طراحی میکنن که این مورد شبیه سازی شه)! باید بدونید که اموجاج ایستاده در جلوی بلندگو دقیق ایجاد شه! یعنی چی! یعنی پشت و جلوی بلنگو امواجی داریم با اختلاف فاز 180 درجه. اگر پشت بلندگو سطح سخت باشه با برخورد امواج پشت بلندگو به سطح سخت موج با اختلاف فاز 180 بر میگرده. اینکه فاصله جسم سخت پشت بلندگو از سطح بلندگو چقدر باشه محاسبه داره، طول و قطر vent بر اساس سایز جعبه و مساحت بلندگو و.. محاسبه داره و...مثلا بنده تجربی به عددی رسیده بودم!
راحت ترین راه ساخت بلندگوهای sealed box هست! که میان باکس رو بزرگتر میسازن و کاملا جلو و پشت بلندگو رو ایزوله میکنن. منتها باید به اندازه کافی بزرگ باشه که فشار هوای ایجاد شده در باکس بر کارکرد بلنگو تاثیر منفی کمتری بذاره. انواع مختلفی از باکس ها داریم که هرکدوم با دستگاه های دقیق پاسخ فرکانسیشون رو اندازه میگیرن که در کاربرد خاص خودشون بهترین باشن.

بلندگوهای پیزوالکتریک فرکانس خیلی بالا(مثلا حدود 6کیلوهرتز به بالا)، سایز کوچیک فرکانس بالا(2کیلوهرتز به بالا)، متوسط یا میدرنج فرکانسهای 600 الی 2کیلو و بلندگوهای مثلا 10 اینچ به بالا فرکانس 40 الی 120 هرتز رو بهتر برای گوش پخش میکنن. برای استفاده ترکیبی از این بلندگو ها نیاز به محاسبه دقیق فیلتر های بالا گذر (که ساده ترینش میشه سری کردن فرضا یه خازن با بلندگو، یا موازی کردن سلف با بلندگو) دارید. برای پایین گذر برعکس قبلی! برای میان گذر ترکیب هردو! نیاز به اسیلوسکوپ بعد از محاسبات دقیق دارید. من قبلا 2way درست میکردم یعنی ترکیب 2 بلندگو فرضا! تصاویرش رو خونه رفتم میفرستم.
برای زیر 100 وات فیلتر پسیو اصلا توصیه نمیکنم! مگر در حد همون خازن سری کردن با بلندگوی فرکانس بالا!
بحث هم امپدانس بودن ورودی و خروجی ها هم برای انتقال حداکثری صدا هم هست، بحث نویز گیری مدار هم هست و.. تو منبع تغذیه اگر سویچینگه بحث نویز گیری فرکانس بالا و اگر ترانس گرفتن نویز هوم برق شهر هم هست و.. داستانهای دیگه.

در نهایت برای کیفیت بالا که مدنظر شماست، بازم توصیه میکنم آماده از بلندگوهای ضبط های قدیمی که 10% توضیحاتش رو بالا دادم و 90% مونده! رو تهیه بفرمایید، راحت! اونقدری فرکانس پایین رو خوب میرسونن! که نیاز به ساب ووفری که دارید نداشته باشید!

ماژولهای ماسفت بنظرم باقدرت ترین و بهترین هستن، نبود برید STKها ، نبود برید سمت TDAها (البته منظورم ماژوهای آماده ضبط های ماشینه مثلا 4x45 وات یا توان بالاترشم هستن، TDA صرفا اول اسم یکسری آی سی هست منتها قدیمها اینجوری میشناختیمشون!) و بازم نبود برید سرغ این کلاس D های آماده که سوییچینگ و توان بالا هستن (جدیدا هم قطعاتشون و هم صداشون کم کیفیت هستن). البته خود مدار و... هم مهمه چی باشن.

Acola

کاربر فعال بازارچه
پسندها
106
سابقه بازارچه
47
یسری تصاویر رو پیدا کردم خدمتت فرستادم، البته 10 سالی میشه گذاشتم کنار..! اون چوبیه رو با اره دستی و برقی خودم ساختم و تمام امپ های تو تصویر رو (زیاد ساختم، اما تصویراشو ندارم). دیگه بعدش دیدم باندهای سونی فرضا 6 اینچی با قیمت کمتر منتها کیفیت در حد باند 12 اینچی که ساختم هستن! دیگه انگیزم رفت و البته وقتشم نبود. تو امپ ها اون سفیده با SDK هست. جعبه چوبی دست ساز مشکی بزرگ ماسفته، اونی که تو جای ستاب باکس! ساختم (با امپ جایگزین رادیو ضبط ماشینه همون TDA ها..) که دیشب تعمیرش کردم. خونه خودم و 3تا از اعضای خانواده، آخرین دست سازهام هستن!

پیوست‌ها

• 26082013(013).jpg
    26082013(013).jpg
    325.8 کیلوبایت · بازدیدها: 9
  • 18082013.jpg
    18082013.jpg
    435.8 کیلوبایت · بازدیدها: 10
  • IMG_20250203_225619_151.jpg
    IMG_20250203_225619_151.jpg
    140.9 کیلوبایت · بازدیدها: 10
  • IMG_20250203_225618_533.jpg
    IMG_20250203_225618_533.jpg